Bucatarii la comanda prin cele mai noi reguli de executare.

Bucatarii la comanda prin cele mai noi reguli de executare.

În ani de experiență, am constatat că Bucătăria este locul din apartamentul sau casa ta cel mai sofisticat.

De aceea, eu, Ovidel Tamplarul, am creat acest articol foarte lung, deoarece trebuie să reții că, în medie, o bucătărie este renovată o data la 10-15 ani, de aceea trebuie să pui accentul pe informare, înainte sa faci o mobilă de bucătărie la comandă.

Concluzie: dacă vei studia acest post în profunzime – pana la final – îți promit că vei putea face din bucătăria ta, acel loc pe care îl visezi.

Vei putea avea cel mai bun proiect pentru bucătăria ta. Inițial, am vrut să creez un ghid, dar mi-am dat seama ca nu pot să acopăr toate problemele de care am dat în cei 15 ani pe care-i în executarea de mobila la comandă.

Ce vei afla în acest ghid

Ghid Mobila bucatarie

Cum să utilizezei la maxim fiecare colțișor din mobilierul tău de bucătărie? (VIDEO)

Toate accesoriile posibile și imposibile pe care se pot adăuga la o mobila ta. În video de mai jos, ai 10 minute în care vei afla peste 100 de modalități despre cum sa-ți compartimentezi bucătăria și ce accesorii se poate aguda mobilierului.

video
Accesorii pentru Bucătărie

10 VIDEO cu bucătarii create la comanda din MDF vopsit, Lucios, Filmat

Dacă încă nu te-ai decis ce mobila sa-ți cumperi, mai jos iți voi arata 10 din cele peste 150 de videoclipuri cu modele de bucatarii pe care ți le-am pentru a te inspira când iți creezi proiectul tău. În plus, o să îți dau acces și le cele peste 150 de videoclipuri, pentru a te inspira în alegerea culorii, stilului și a schiței. Succes!

Leduri pentru dulapuri și sertare: Cea mai strălucită idee a lui Ovidel Tamplarul!

HTB1qTWPgAomBKNjSZFqq6xtqVXa4 e1589721110710

Cum să-ți luminezi dulapul?  Cea mai geniala idee!!!! Idei despre cum poți face să iluminezi dulapurile și sertarele mobilierului tău foarte simplu și fără fire periculoase prin dulap?

Important de citit!

Această idee mi-a venit acum 4 ani, când un client m-a contactați să-i facă o alta mobila la comanda. Drept să-ți spun, am fost șocat, pentru că îi făcusem cu 2 luni înainte mobila de bucătărie.

Mi-am luat inima-n dinți și l-am întrebat: …pai, nu ți-am făcut mobila acum 2 luni?? Iar el mi-a spus: ”Pai… mi-a ars!!!”

Eu l-am întrebat de ce? Iar el îmi spune ca și-a luat niște leduri, deoarece vroia  să aibă lumina în corpurile de jos ale bucătăriei – iar din păcate, acesta persoană, pe numele lui Sorin, s-a zgârcit la bani, iar după ce și-a  montat ledurile și și-a tras firele prin dulap, firele s-au încălzit atâta de tare, încât mobila a început să fumege. ”

De aceea spun si ma repet: nu trageți fire prin corpurile de jos ale bucătăriei , deoarece riscați sa pățiți ca Sorin.

Să nu mai tragi fire prin dulap, mai exact, să ai lumină în dulapuri și sertare, am creat primul sistem de iluminat fără fire, care se montează direct pe balamale chiar și de un nepriceput.

Dispozitivul se numește SEO (Sistem Ecologic Omogen) care funcționează pe baterii, iar bateriile te țin cât cele de la telecomanda televizorului tău.

Nu-i asa ca-i marfă acest dispozitiv?
Vezi in video de jos cu funcționează!

video
Exemplu Funcționare

Vezi cum luminează acest dispozitiv care se montează pe balamaua uși, fără sa incomodeze în vreau fel, ba mai mult, îți oferă lumina în dulapurile cele mai întunecate ale bucătăriei.

video
iluminare dulap bucătărie

Dacă nu ma crezi pe cuvânt, vezi ce spun câțiva clienți!

Ub2b88971b4cf45fcb22ef6dd79793e79s

Doru – Sunt incantat de acest produs… Nu m-am gandit vreo data ca poate fi asa ceva pe piață… MS.

UTB8Tg gvevJXKJkSajhq6A7aFXam 1

Leontina – Nu știu cum am dat de aceste dispozitive de iluminat, dar sincer mi-au schimbat viata în bucătărie. Acum am lumina în dulapurile cele mai întunecate. Îi multumesc lui Ovidel Tâmplarul!!

U5053c30d89404b99b223194c29413d6dy

Ana Maria spune – Cât de fascinat e copilul meu ca are lumina la jucăriile lui!!! Acum își face curat în fiecare zi în dulap. El cu dulapul de jucării, eu cu lumina în dulapurile de bucătărie. SUPER!!! RECOMAND!!!

UTB8bPeMOlahduJk43Jaq6zM8FXac

Victor spune – Bai frate, cât de tare e ”nebunia” asta mică!! Barul meu de acasă avea nevoie de acestă lumină. Să mor dacă nu recomand acest produs și prietenilor mei.

Vrei să știi greșelile pe care le fac toți atunci când comanzi o bucătărie la comanda?

Lucrăm cu bucătari de peste 10 ani, iar în același timp colectăm greșelile tipice, pe care clienții le fac în momentul în care planifică bucătăria, pentru a fi executată la comanda.

Ce m-a uimit pe mine și m-a șocat în același timp la bucătăriile la comanda?

De fiecare dată, înainte  de executarea schemei, alegerea culorilor și  măsurători , întreb clienții următorul lucru:  ”Atunci când îți cumperi un telefon, o mașină nouă sau un alt gadget, cu siguranță știi exact ce vrei, ce caracteristici vrei să  aibă , după ce criterii selectezi produsul… etc. – Tu în acest moment știi ce mobila vrei? Iar 99% acestea, dau din umeri 🙂 ”

În concluzie

Cumpărarea unei bucătării este extrem de rară, iar tehnologia de fabricare se schimbă constant, în  plus, dacă faci proiectarea unei bucătari pe cont propriu, fără ajutorul unui specialist, este extrem de dificilă, iar finalul este groaznic.

Tu azi ai noroc!

Te felicit că ești printre cei inteligenți, care cauta să se informeze de la un specialist în executarea de mobilier la comanda, pe numele lui, Ovidel Tâmplărie.

Ovidel Tâmplărie  a colectat în cei 15 ani de activitate cu mobila, principalele greșeli pe care cei mai mulți dintre voi le faceți când alegeți mobilierul de bucătărie.

Acest ghid te va ajuta sa eviți greșelile de executare, măsurare, plus multe alte indicii cruciale care ți le voi detalia mai jos.

Eroarea nr 1: Sincronizarea

În momentul în care te decizi să schimbi mobilierul pentru casa ta, este absolut necesar să începi cu bucătăria.

Atenție! Masa, scaunele și alte lucruri asemănătoare se achiziționează doar după ce mobilierul este gata fabricat și montat, deoarece ai șansa de 90% să nu se potrivească deloc cu mobila de bucătărie.

Reține un aspect important: majoritatea producătorilor de mobilier la comandă îți pot face mobilierul chiar în minim 30 zile, iar la unii dintre ei, poți aștepta chiar și 60 zile până ce mobilierul va fi gata.

Schită Bucătărie

Schită Bucătărie

Eroarea 2 : Măsurarea spațiului de montare!

Foarte multe persoane se apucă ei de măsurători, vin cu schițe vagi ,iar mulți factori nu sunt luați în calcul.

Nu uita că, foarte mulți pereți nu sunt drepți, țevi ieșit care trebuie mascate, prize care trebuiesc mutate…etc. Asta înseamnă că există întotdeauna abateri de la planul propriu-zis. Reține: Lăsa specialistul să măsoare, fii atent la colțuri, țevi, prize și conducte în momentul când faci schița.

Măsoare bine spațiul

Măsoare bine spațiul

Eroarea 3: Sortul Bucătărie

Sortul bucătărie sau brâul,  cum îi mai spun unele persoane, se cumpără doar după ce a fost creată schița, ți-ai luat măsurătorile, ai verificat la ce înălțime montezi corpurile suspendate și mai ales ce culoare va avea mobilierului, mai precis fețele de uși.

Sorul bucătărie poate fi din travertin, mozaic, tapet anti-umezeala sau plexic 3D.

Reține că, șorțul bucătăriei trebuie să se combine foarte bine cu blatul și fetele de uși și sertare.

Idei sort mobila bucătărie

Idei sort mobila bucătărie

 

Sort bucătărie din sticlă

Sort bucătărie din sticlă

Eroarea 4: Plinta Blatului

Aici este eroarea fatala!!!! Aici trebuie să ai foarte mare grija și nu ar trebui să te zgârcești când  achiziționezi o plinta. 

Reține: plinta pentru blat trebuie să fie foarte rezistentă și flexibilă, iar pe laturi trebuie să aibă o dungă din silicon flexibil, pentru a nu permite apei să treacă. Aceasta plintă se recomandă să fie lipită cu silicon, pentru a nu.permite apei sa treacă pe sub ia.

Poți achiziționa plinte  foarte late, dacă ai tapet.  Poți monta plinta îngusta, de 1 cm, dacă ai montat pe sortul bucătăriei cu materiale rezistente la apă.

În acest post o să vorbim pe larg și de acest aspect crucial.

Eroarea 5: Ergonomia

În momentul în care proiectezi mobila de bucătărie, este absolut necesar ca cel care îți creează mobila să îți ofere schema înainte de a începe producția, pentru a te decide ce să mai adaugi și ce să scoți.

Reține: fiecare colțișor din mobila de bucătărie trebuie să fie folositor.

Tot în acest post, vei avea un video de 10 minute cu toate ideile posibile de compartimentări, pe care o mobilă le poate avea:  de la vesela, linguri și furculițe, până la compartimente pentru tigăi, coș…etc.

Eroarea 6: Ieftin și bun 

Cumpărarea unei bucatarii este extrem de rara. Nu te sfătuiesc să cumperi pentru mobila ta accesorii scumpe, pentru ca nu se merită.

Te sfătuiesc să cauți pe cele care sunt între scump și ieftin, la mijloc, pentru că ce este prea scump, în cele mai multe cazuri, vei cumpăra mai mult brand-ul (eticheta), decât produsul în sine.

De obicei, lucrurile ieftine, pe care le găsești la toate colțurile din online și offline sunt de proastă calitate.

Cea ce este cu adevărat bine când alegi o mobila la comanda?

Producătorii de mobilier la comanda nu vor lucra cu pal mai mic de 19, ceea ce este un avantaj pentru tine, pentru că este mai rezistent la ondulații. Palul mai mic de 19 cm, îl găsit la mobilierele ieftine, de duzină, din magazinele mari de bricolaj din România. PAL-ul acestor ieftinituri este de 16 mm, ceea ce înseamnă că este destul de subțire și fragil.

Eroarea 7: Electrocasnicele

Trebuie sa reții: dacă vei cumpăra plita și cuptorul separat, nu-l monta cuptorul sub plită, acesta trebuie montată undeva unde nu trebuie să nu te apleci.  Concentrează-te pe înălțimea ta – nivelul mijlocului tău.

De exemplu, este mai bine sa amplasați cuptorul la o înălțime mai mare de podea decât locul de montare obișnuit – sub plită.

Retine

Electrocasnicele se cumpără dinainte de a crea mobilierul, pentru că, specialistul care crează mobila de bucătărie, să-ți poată lua dimensiunile.

Mai reține un aspect: în cazul în care cuptorul, mașina de spălat vase…etc. sunt stricate din fabricație și pe stoc nu mai au acele dimensiuni, și ai găsit alte dimensiuni, vor fi costuri mari pentru modificarea mobilierului.

Eroarea 8: Hota

Dacă alegeți o plită cu lățimea de 60 cm, hota ar trebui să fie întotdeauna mai  lată.

Reține: dacă acest lucru nu-l preveni din timp, mirosul și aburii mâncării nu vor fi înlăturate în mod eficient. Dar cel mai grav, după un timp, dulapurile vor fi acoperite de un strat de grăsime foarte gras, care îți va fi foarte greu să-l cureți.

Atentie! Distanta intre plita si hota trebuie sa fie în jur de 75-80 cm.

Nu uita, dacă ai o hotă încastrată în mobilă, este absolut necesar sa folosești locul rămas ca spațiu de depozitare.

Eroarea 9: Chiuveta

Încă o eroare fatala!! Chiuveta, în momentul în care se montează, trebuie ca marginile să fie lipite de blat pentru a nu trece apa.

Pentru o siguranță sporită, în momentul în care se decupezi blatul pentru montarea chiuvetei, este absolut  necesar ca acea tăietură să fie astupată cu un silicon, pentru a preveni umflarea blatului în cazul în care apa pătrunde pe sub chiuvetă.

Eu consider că chiuveta ar trebui să fie foarte mare, evident în limita spațiului dvs.

Recomandarea noastră pentru tine în momentul când alegi chiuveta pentru bucătăria ta cea nouă, să fie dreptunghiulara, iar acesta să aibă 2 secțiuni sau o adâncitură sau un picurator pentru scurgerea vaselor de apa după spălare.

Eroarea 10: Prizele

Montarea prizelor pe sortul bucătăriei

Montarea prizelor pe sortul bucătăriei

Fie că ai o mașină de spălat vase, cuptor pe curent sau chiar mașină de spălat rufe, nu este indicat să ai priza după mobilier, deoarece, aparatele se pot strica sau chiar pot lua foc, iar dacă ai priza după dulap, până vei scoate din priză, riști să iei foc.

Toate prizele se montează pe sort, acel loc între corpurile suspendate și cele fixe, deasupra blatului. De obicei prizele se montează undeva la 10, 15 cm deasupra blatului, dar nu mai jos de 7 cm.

Eroarea 11: Cuptor pe gaz pe insula

Dacă aveți o bucătărie mare, este evident că vei dori să îți incorporezi aragazul pe o insula bucătăriei. Părerea mea este să renunțați la achiziționarea aragazului și plita pe gaz pentru insula, pentru că, riști amenzi costisitoare, deoarece nu este permis ca conductele de gaz să fie prin podele sau astupate prin pereți. Ar fi bine sa va gândiți bine înainte să vă decideți despre ce electrocasnicule să cumpărați, pe gaz sau curent.

Eroarea 12: culori curcubeu

Va iubiți bucătărie? Dacă răspunsul este da, folosiți nuanțe calde și cât mai deschise dacă bucătăria este mica, pentru a părea mai mare. Evident, alegerea este doar ta, dar noi îți recomandam cu tărie să nu folosești culori tari în bucătărie.

Dacă optați pentru roșu, te rog cu tărie să nu combini cu violet, o să arată groaznic. În acest post o să va dau exemple câtorva bucatarii calde și primitoare și câteva bucătari care au combinat culorile în cel mai grotesc mod.

Eroarea 13: Mobila gata făcută

Dacă nu doriți sa faceți mobila de bucătărie pe comanda, reține că bucătăriile cumpărate din magazine, fie ele fizice sau online, în 90% din cazuri, veți avea erori de proiectare, cuma ar fi: mobila vine cu alte dimensiuni decât cele specificate, ceea ce înseamnă ca nu o sa-ți încapă sau va fi prea mică, palul poate fi de slabă calitate dacă îl achiziționezi din magazinele online, deoarece nu poți să-l vezi și să-l pipăi , canturile se pot dezlipi, deoarece sunt lipite la banda .….etc.

Cu toate astea, dacă o cumperi din magazinele online s-ar putea sa ai noroc, dar din experiența mea, o bucătărie gata făcută cumpărată o să te coste mai mult decât una pe comanda, deoarece trebuie să faci multe modificări și vei vrea anumite șpați de depozitare..etc

Eroarea 14: Înălțimea corpurilor

La ce înălțime se montează mobila?

La ce înălțime se montează mobila?

Înălțime a corpurilor dă bătăi de cap multora, și de foarte multe ori, am fost chemat să mut corpurile suspendate mai jos, deoarece nu ajungeau toți membri familie la diverse lucruri din dulap.

Tot în acest post, vei afla cum să măsori înălțimea pentru a nu te chinui să ajungi la produsele din dulap și fără să folosești scaunul.

Eroarea 15: blatul

Nu va sfătuiesc să cumpărați blat din marmură sau ori ce material super greu, deoarece va cocoțează mobilierul, iar cu timpul se va ondula.

Dacă ți-e teamă încă de laturile laminate, trebuie ca în acest moment să spulber anumite mituri: blamurile moderne au o durata de pana la 10-12 ani, acestea rezista la o temperatura de pana la 180 grade, poți tăia liniștit pe ele și poți găti liniștit pe ele. Dacă ai o familie numeroasă, te sfătuiesc să cumperi un blat acrilic.

Cum sa planifici și să alegi o bucătărie la comanda înainte de a o cumpăra?

Aici o sa-ți dau detail concrete despre cum se planifică bucătăria în cele mai amănunțite lucruri. 8 sfaturi care o să-ți prindă bine.

Aici o sa-ți dau detail concrete despre cum se planifică bucătăria în cele mai amănunțite lucruri.

Regula nr 1: Decide-te ce aspect are bucătărie

Alege cum vrei sa fie situată mobila de bucătărie. Acest aspect este crucial, pentru că, în cele mai multe cazuri, dacă nu vei ști exact cum să așezi mobila în bucătărie, riști să nu iasă pe gustul tău.

Schita Aspect bucatarie
Schita Aspect bucătărie

Regula numărul 2: Design

Decide-te ce stil de bucătărie dorești – ce culori vrei sa aibă.  Apasă aici și cere-mi accesul la peste 150 de videoclipuri cu modele de bucatarii create pe comandă, cu un design spectaculos.

Regula 3: Materialul din care este făcută bucătăria

Bucătăriile în general sunt făcute din PAL sau MDF. Reține că nu poți crea o mobila în totalitate din MDF, deoarece acest material se poate curba foarte ușor, de aceea,  este folosit doar pentru uși și fete de sertar.

Reține că fetele de uși mai pot fi create din plastic,  sticlă sau filmate, dar mai multe vorbim mai jos în articol.

Acest material, pe numele lui MDF, este mai scump cu 50% fata de PAL, asta  înseamnă că prețul mobilierului o sa crească considerabil dacă optați pentru mobilier din PAL și fete de uși din MDF.

Regula nr 4: Alege ce tip spații de depozitare vrei

Nu lasă nici un loc al mobilierului nefolosit. O sa mă repet: fiecare colțișor al mobilierului trebuie folosit, nu trebuie să rămână nici un loc de depozitare care nu poate fi folosit.

Regula 5: Alege tipul de balamale

Balamalele sunt o piesa foarte importanta. Balamalele în general se strică cel mai repede – în general, balamalele aruncătoare, acele balamale care se deschid singure când apeși pe colțul uși.

Sunt foarte multe tipuri de balamale, iar despre balamale vorbim în detaliu în acest post.

Regula 6: înălțimea optimă dulapurilor de jos

De obicei, înălțimea de la podea până la blat este de 75-100 cm, dar ea poate varia în funcție de înălțimea ta.

Înălțimea corecta la corpurile de bucătărie

 

Înălțimea corecta la corpurile de bucătărie

Regula 7: Alege înălțimea optima la corpurile suspendate

Dimensiuni Mobila

 

Dimensiuni Mobila

Regula 8: Adâncimea dulapului suspendat

Adâncimea dulapurilor suspendate nu trebuie sa fie mai mare de 30 cm, deoarece este absolut necesar să ai loc pentru a nu da cu capul în corpurile suspendate, în momentul când gătești.

Lățimea corpurilor suspendate ale bucătăriei

 

Lățimea corpurilor suspendate ale bucătăriei

Regula 9 : Nu te zgârci la prize

Echipamente noi apar des în bucătăria ta și, nu cred ca te-ar place să vezi prea multe prelungitoare întinse pe blatul bucătărie. Deci, nu te zgârci la prize, pentru că doar o data la 10 ani schimbi mobila de bucătărie.

Regula 8: spațiile de depozitare

Aici trebuie să ai mare grijă, deoarece trebuie să folosești fiecare loc din bucătăria ta. Este indicat să nu lași nici un spațiu din mobilă nefolosit.

Ce fete de uși mai bune? Din MDF sau din PAL? Avantaje și Dezavantaje

Ce fete de uși mai bune? Vopsite, îndoliate, din MDF sau din PAL? Avantaje și Dezavantaje

Paletele de culori pe care le poți folosi sunt nelimitate. Nu cred ca exista vreo culoare care să nu o poți folosi pe fațetele din MDF.

Ce vopsea și lac sunt folosite pentru vopsire?

Principalele tipu de email pentru producerea fațetelor din MDF:

 • Compuși acrilici – Sunt folosiți în special pentru  panourile de mobilier care sunt instalate în bucatarii
 • Vopsea și lac din poliuretan și poliester. De fapt, acestea sunt compoziții identice cu emailurile, care se folosesc autoturismele. Această compoziție rezistă la temperaturi extreme și rezistență completă la umiditate.

Fațadele lucioase și avantajele pe care le are

 • Luciul reflecta foarte bine lumina, prin urmare, încăperea va fi mai luminoasă.
 • Amprentele rămân pe suprafețele lucioasa, dar asta nu este o problema deoarece se curațâ fără prea mare efort.
 • Fetele de uși lucioase nu-și pierd din culoare cu trecerea timpului, culorile rămân proaspete și vi de-a lungul timpului fără a-și schimba culoarea din cauza luminii.
 • Bucătărie cu fațete din MDF lucios dă un aer de eleganta, lux și modern. Important de reținut: chiar și culorile lucioase închise arată destul de expresive și elegant.
 • Se observă că luciul merge de minune cu aproape orice stil de amenajare ar avea bucătăria ta.

Exista nenumărate moduri de a aplica luciu pe fațetele bucătărie: plastic și acrilic, lacuri sau folii din PVC.

Uneori este foarte dificil sa alegi culoarea, deoarece prietenii au idei diferite, iar acest lucru te împiedica și mai mult în alegare nuanței. 

În următoarele rânduri îți voi detalia cam tot ce trebuie să știi despre fațetele de sertare și ușile mobilierului de bucătărie.

Fete de uși lucioase din MDF Vopsit

Dacă optezi pentru o mobila la comanda din fațade vopsite, trebuie să reții că au un costul pe măsură, sunt mai scumpe decât cele din PAL sau cele infoliate cu film din PVC.

Procesul de prelucrare este mai complex.

Procesul de vopsire este următorul: În primul rând, este pregătită placa din MDF, după care este șlefuita și grunduită. După grunduire, se aplica mai multe straturi de vopsea, în etape – exact cum se aplica pe autoturisme. După ce fațetele sunt vopsite, mai sunt aplicate încă 2-3 straturi de lac, pentru a-i da luciul bine meritat. Este un proces mai complicat de aceea sunt mai scumpe.

Plusurile fațetei vopsite

 • Fațetele vopsite nu se deteriorează în timp
 • Aceste fațete vopsite nu emit substanțe nocive
 • Fațetele vopsite care se montează pe bucătăriile făcute la comanda rezista la umezeala și temperaturi mari, în plus, nu se decolorează din cauza razelor ultraviolete
 • Se îngrijesc foarte ușor, pentru că sunt cele mai nepretențioase fațete.

Minusurile Fațetei Vopsite

 • Costurile de achiziție sunt ridicate
 • Vopseaua se poate ciobi prin lovirea mecanică cu obiecte foarte dure ( cuțit)

Fațetele acrilice lucioase

În zilele moderne în care trăim azi, luciul acrilic este la cea mai mare cerere. Plăcile de MDF sunt create prin aplicarea unui strat de plastic acrilic cu efect lucios.  Fixarea se face cu un adeziv poliuretanic. Fațetele acrilice se aplică de obicei pe sertarele și ușile mobilierului de bucătărie, pentru a dă un aspect impecabil.

Plusuri la fațetele acrilice.

 • Acriul este un material 100% natural și este absolut sigur pentru a fi folosit în bucătărie.
 • Acesta poate fi reciclat 100%, deci este un produs 100% ecologic
 • Acrilicul, dacă a fost aplicat pe fațete corect, oferă o nuanță de culoare bogată și profundă, iar cele din urma, va arată foarte atractiv.
 • Luciul acriului nu-și pierde din proprietăți sub influența umidității
 • Cel mai mare plus pe care îl are fațetele acrilice este că, în caz de zgârieturi sau deteriorarea suprafețelor, fața se poate lustruii pentru a elimina în totalitate zgârieturile.

Minusurile pe care le are acriul

 • Fațetele acrilice sunt foarte fine și trebuie îngrijite cu soluții speciale pentru acrilic
 • Preț suficient de ridicat

Fațete din MDF filmate

Filmul din PVC pe aceste fațete se aplică prin presare la cald într-un mediu vid. Aceste fațete sunt de obicei achiziționate de cei care sunt mai economi, și nu doresc sa cheltuie prea mult pe o fațetele bucătărie.

Plusurile fațetelor Filmate

 • Sunt create foarte simplu
 • O gama imensa de nuanțe și texturi
 • Prețul este foarte accesibil
 • Este rezistent la agenții de curățare agresivi
 • Suprafețele create din folie PVC sunt rezistente la abraziune

  Minusurile fetelor de bucătărie filmate

 • Expunerea regulată și prelungită la ultraviolete, folia din pvc ( filmul) își pierd din culoare în timp
 • Pelicula de PVC se poate decoji în timp, doar dacă este făcută la o calitate îndoielnică.

Fete de usi din material acrilic – In curand

Fete de usi din pal – In curand

Ce fete de uși mai bune? Din MDF sau din PAL? Avantaje și Dezavantaje

Ce fete de uși mai bune? Vopsite, îndoliate, din MDF sau din PAL? Avantaje și Dezavantaje

Paletele de culori pe care le poți folosi sunt nelimitate. Nu cred ca exista vreo culoare care să nu o poți folosi pe fațetele din MDF.

Ce vopsea și lac sunt folosite pentru vopsire?

Principalele tipu de email pentru producerea fațetelor din MDF:

 • Compuși acrilici – Sunt folosiți în special pentru  panourile de mobilier care sunt instalate în bucatarii
 • Vopsea și lac din poliuretan și poliester. De fapt, acestea sunt compoziții identice cu emailurile, care se folosesc autoturismele. Această compoziție rezistă la temperaturi extreme și rezistență completă la umiditate.

Fațadele lucioase și avantajele pe care le are

 • Luciul reflecta foarte bine lumina, prin urmare, încăperea va fi mai luminoasă.
 • Amprentele rămân pe suprafețele lucioasa, dar asta nu este o problema deoarece se curațâ fără prea mare efort.
 • Fetele de uși lucioase nu-și pierd din culoare cu trecerea timpului, culorile rămân proaspete și vi de-a lungul timpului fără a-și schimba culoarea din cauza luminii.
 • Bucătărie cu fațete din MDF lucios dă un aer de eleganta, lux și modern. Important de reținut: chiar și culorile lucioase închise arată destul de expresive și elegant.
 • Se observă că luciul merge de minune cu aproape orice stil de amenajare ar avea bucătăria ta.

Exista nenumărate moduri de a aplica luciu pe fațetele bucătărie: plastic și acrilic, lacuri sau folii din PVC.

Uneori este foarte dificil sa alegi culoarea, deoarece prietenii au idei diferite, iar acest lucru te împiedica și mai mult în alegare nuanței. 

În următoarele rânduri îți voi detalia cam tot ce trebuie să știi despre fațetele de sertare și ușile mobilierului de bucătărie.

Fete de uși lucioase din MDF Vopsit

Dacă optezi pentru o mobila la comanda din fațade vopsite, trebuie să reții că au un costul pe măsură, sunt mai scumpe decât cele din PAL sau cele infoliate cu film din PVC.

Procesul de prelucrare este mai complex.

Procesul de vopsire este următorul: În primul rând, este pregătită placa din MDF, după care este șlefuita și grunduită. După grunduire, se aplica mai multe straturi de vopsea, în etape – exact cum se aplica pe autoturisme. După ce fațetele sunt vopsite, mai sunt aplicate încă 2-3 straturi de lac, pentru a-i da luciul bine meritat. Este un proces mai complicat de aceea sunt mai scumpe.

Plusurile fațetei vopsite

 • Fațetele vopsite nu se deteriorează în timp
 • Aceste fațete vopsite nu emit substanțe nocive
 • Fațetele vopsite care se montează pe bucătăriile făcute la comanda rezista la umezeala și temperaturi mari, în plus, nu se decolorează din cauza razelor ultraviolete
 • Se îngrijesc foarte ușor, pentru că sunt cele mai nepretențioase fațete.

Minusurile Fațetei Vopsite

 • Costurile de achiziție sunt ridicate
 • Vopseaua se poate ciobi prin lovirea mecanică cu obiecte foarte dure ( cuțit)

Fațetele acrilice lucioase

În zilele moderne în care trăim azi, luciul acrilic este la cea mai mare cerere. Plăcile de MDF sunt create prin aplicarea unui strat de plastic acrilic cu efect lucios.  Fixarea se face cu un adeziv poliuretanic. Fațetele acrilice se aplică de obicei pe sertarele și ușile mobilierului de bucătărie, pentru a dă un aspect impecabil.

Plusuri la fațetele acrilice.

 • Acriul este un material 100% natural și este absolut sigur pentru a fi folosit în bucătărie.
 • Acesta poate fi reciclat 100%, deci este un produs 100% ecologic
 • Acrilicul, dacă a fost aplicat pe fațete corect, oferă o nuanță de culoare bogată și profundă, iar cele din urma, va arată foarte atractiv.
 • Luciul acriului nu-și pierde din proprietăți sub influența umidității
 • Cel mai mare plus pe care îl are fațetele acrilice este că, în caz de zgârieturi sau deteriorarea suprafețelor, fața se poate lustruii pentru a elimina în totalitate zgârieturile.

Minusurile pe care le are acriul

 • Fațetele acrilice sunt foarte fine și trebuie îngrijite cu soluții speciale pentru acrilic
 • Preț suficient de ridicat

Fațete din MDF filmate

Filmul din PVC pe aceste fațete se aplică prin presare la cald într-un mediu vid. Aceste fațete sunt de obicei achiziționate de cei care sunt mai economi, și nu doresc sa cheltuie prea mult pe o fațetele bucătărie.

Plusurile fațetelor Filmate

 • Sunt create foarte simplu
 • O gama imensa de nuanțe și texturi
 • Prețul este foarte accesibil
 • Este rezistent la agenții de curățare agresivi
 • Suprafețele create din folie PVC sunt rezistente la abraziune

  Minusurile fetelor de bucătărie filmate

 • Expunerea regulată și prelungită la ultraviolete, folia din pvc ( filmul) își pierd din culoare în timp
 • Pelicula de PVC se poate decoji în timp, doar dacă este făcută la o calitate îndoielnică.

Fete de usi din material acrilic – In curand

Fete de usi din pal – In curand

Diferențele dintre PAL si MDF la mobila de bucătărie pe comanda – Pro și Contra

În primul rând, trebuie să reții că structura mobilierului de bucătărie este 100% din pal, la ori ce tip de mobilă,  deoarece este mai rezistentă, doar fețele de uși pot fi făcute din alt material. Despre aceste materiale, ți le voi detalia pe larg, mai jos.

În primul rând, află ce este MDF și ce este PAL

Sunt diferențe mari intre MDF si PAL. Fiecare din aceste 2 materiale au o compoziție diferita, iar fiecare material în parte se poate folosi doar până la un anumit punct. Mai multe vei regăsii mai jos.

PAL  – Ce este acest material?

Palul, este cel mai obișnuit material din care se fac mobilierele. Acesta este cel mai ieftin material și foarte ușor de prelucrat. Datorită tehnologiei din ziua de azi, palul se poate acoperii  cu texturi și culori de orice fel. Acest material poate imita perfect orice nuanță de lemn, fie el stejar, arin, nuc și multe alte nuanțe.

Principalele avantaje

 • Rentabil
 • Foarte rezistent la deteriorare
 • Geometrie strictă a fațetelor de uși
 • Culori nelimitate
 • Rezistent la lumina soarelui
 • Rezistent la căldura
 • Rezistent la  mediile agresive

Contra

 • Nu este cel mai bun material ecologic
 • Este foarte dificil sau imposibil sa creezi fațade de uși curbate

MDF –  Ce este acest material?

Principalele avantaje

 • O gama largă de culori
 • Rezistență ridicată la umiditate și temperaturi mari
 • Rezistență ridicată la efort mecanic
 • Rezistență ridicată la umezeala

Contra

 • Petele grase se pot observa pe suprafețele lucioase
 • Pe suprafața mată a filmului, dacă nu se curată în mod frecvent, sunt mai greu de curățat
 • Trebuie să utilizezi pentru curățare și luciu, doar soluții speciale

În cea ce urmează vei afla care sunt deosebirile dintre PAL și MDF pe înțelesul tău, pentru a ști ce materiale sa alegi pentru mobila ta de bucătărie.

Plăcile din PAL ( tot ce trebuie sa stii)

Plăcile din PAL

 

Plăcile din PAL

Panouri laminate

Lemnul tăiat și uscat este transformat în rășină. Acest rumeguș obținut de la pomi, este lipită împreuna cu o rășină prin presare. Panourile de pal sunt prefabricate din lemn și sunt utilizate pe scara largă în amenajări și construcții. Din aceste placi se pot crea pereți despărțitori, placări de pereți și în special pentru mobiliere.

Acest PAL, pentru a avea un aspect fin și elegant, se acoperă cu un strat fin de film laminat, pentru a da un aer de eleganta culori din bucătăria ta.

Cum sa alegi materialul din PAL?

Rășina din care este făcut  este împărțită în 2 clase, în funcție de nivelul  conținutului de rășină – E1 si E3.

Important de precizat

Atunci când achiziționezi o mobila de bucătărie la comanda, cereți producătorului doar material de prima clasa, E1. Acest material – E1 – are atât de puține substanțe toxice, încât se pot fabrica chiar și mobiliere pentru camera copiilor.

Mai există  și categoria E0, dar acest material se crează doar în condiții speciale, ci doar la comandă specială, iar acest material îți scoate din buzunar o ”căruță” de bani. Standardele de rășină de formaldehida diferă de la un stat la altul, dar în Uniunea Europeană, norma este de 0.1 mg la metru pătrat.

Este adevărat ca palului îi este frica de apă și căldură?

Panoul de PAL laminat este foarte rezistent la umiditate, ceea ce înseamnă că nu se teme de vasele de gătit fierbinți din bucătăria ta și de apa.

Reține

Din laminat se mai crează și fațadele parchetului, blaturi…etc. Mai reține că, în bucătărie nu vei vedea nici o data fațete de uși curbate și ondulate din pal, pentru că, palul, este un material foarte dur și nu poate fi lucrat fin cu el sau ondulat. Mobilierul din pal rezistă până la 180 de grade.

Deci, care sunt avantajele acestui pal?

Regăsești o gama variată de culori, rezista la temperaturi mari, are un preț redus și are o rezistență ridicată la umiditate.

Care sunt contrele acestui material?

Nu trebuie expuse muchiile ( partea unde nu exista cant) la umiditate și temperatura mare, deoarece poate duce la umflarea suprafeței sau deteriorarea.

Dacă firma de unde achiziționezi mobila la comanda, prelucrează palul cu laserul (îmbinare prin etansare) nu ar trebui să-ți faci probleme.

Reține

Cu cât mobila palul este mai ieftină, cu atât mai mult rășina de formaldehida se folosește. Pentru a-ți da seama câtă rășină s-a folosit, trebuie să-ți aduci aminte de mirosul specific al mobilierului nou -acesta este emisia de formaldehidă.

Dezavantajul principal al acestui material este durata de viata scăzută, de pana la 15 ani, în comparație cu lemnul masiv care te poate duce pana la 30-40 ani, dacă e lucrat corect.

Plăcile din MDF – ( tot ce trebuie să știi)

MDF-ul este cel mai sănătos material pentru bucătăria ta. Rumegușul extras de la copaci este lipit cu parafina naturala din lignit. Aceasta substanță de lipit se găsește în mod natural și nu sunt inofensive pentru sănătate. Plăcile de MDF se pot freza pe diferite modele, se pot ondula după bunul plac și sunt folosite la ușile și sertarele bucătărie.

Cum se disting bucătăriile din MDF de cele din PAL

Dacă te uiți atent la imaginile de mai jos, vei distinge automat care este din MDF și care este din PAL. Secțiunea de MDF este presat cu o rășină foarte fină, iar cel de PAL cu o rășină mai zgrunțuroasă

Cum arata placa de MDF

 

Cum arată placa de MDF...

Cum arata placa de PAL

 

Cum arată placa de PAL

Se poate crea o mobila de bucătari în totalitate din MDF?

Se poate crea, doar cu comanda speciala, pentru că, în general, MDF-ul are o grosime cu mult mai mica, ceea ce însenină că acestă comandă să fi specială, deoarece mdf-ul trebuie să fie mai gros pentru a putea crea mobila.

Încă nu am auzit vreo fabrica de mobilă să creeze mobilier de bucătărie doar din MDF, iar dacă ar exista, cu siguranță vei scoate de 10 ori în plus fata de o mobila obișnuită și ar avea o greutate foarte mare.

Care sunt avantajele mobilierului de bucătărie parțial din MDF?

Acest material ecologic, se poate folosii în special la uși și sertare, deoarece se pot curba, ondulata și se pot face diverse modele pe ele, prin frezare.

Ceea ce trebuie să reții în acest moment:

Mobilierul din MDF are o durata de viata mai mare decât cel din PAL.

Avantaje mobila bucatarie mdf

 

Mobilă cu fațete din MDF curbat.

Care este minusul principal?

MDF-UL este extrem de scump în comparație cu pal-ul, dar rămâne totuși un material nefiresc pentru construirea unei unui mobilier doar din MDF.

Bun,dar ce să aleg pană la urma PAL sau MDF?

Sfatul nostru este ca în momentul în care te-ai apucat de crearea schiței, structura bucătărie să fie din pal, iar fațetele de bucătărie – sau cum le mai spun unii, ușile – să fie din mdf, deoarece sunt mai subțiri și poți crea orice model dorești pe ele. Nu uita, dacă nu ai un buget considerabil, poți crea fetele de uși din PAL, o sa arate exact ca mdf-ul, doar că pal-ul nu-l poți ondula după bunul plac.

Constatări fata de MDF si PAL

Pentru clienți, cel mai important factor este prețul mobilierului de bucătărie. Pentru România standardele s-au schimbat foarte mult, iar clienți încep să înțeleagă ca un mobilier este o parte foarte importantă din viața lor, precum o mașină, dar în mașină nu stai toată ziua, ceea ce înseamnă că mobilierul bucătăriei este cu adevărat important.

Reține: Fiecare material din lume are avantaje și dezavantaje, iar pană la urma alegerea este a ta.

Dacă ne întrebi:

”Care este cel mai bun material dintre MDF și PAL?” Răspunsul nostru va fi MDF. Dar, la nivel global, lemnul masiv rămâne cel mai utilizat material pentru crearea mobilierului de bucătărie.

Diferență între PAL de 15 mm și de 19 mm.

Aici o sa fiu cât mai scurt. Pal de 15 mm se folosește la mobilierele gata făcute, mai exact la mobilierele ieftine, care le găsești prin diferite magazine, deoarece sunt creat la un cost cât mai mic, pentru persoanele care nu au suficienți bani sa achiziționeze ceva de calitate.

Pal de 19 se folosește de firmele care creează mobilă la comandă. Aceste firme de mobila, folosesc în general pal de 19 mm pentru toate tipurile de mobilier, pentru că este mult mai tare și rezistent decât cel de 15-16 mm.

De obicei, la o bucătărie cu pal de 15-16 mm,  cele mai frecvențe stricăciuni sunt la balamale. 

Atenție, nu balamalele sunt de vină, ci pal-ul de 15, deoarece ușile sunt grele, iar șuruburile de prindere a balamalei cedează, deoarece sunt prea scurte.

Avantajul pe care îl are fațadele din MDF (fetele de uși și sertarele)

Fațadele din mdf se pot restaura.De exemplu, peste câțiva ani, vrei să-ți montezi tapet în bucătărie sau să-ți renovezi bucătăria, pur și simplu, este evident că fațetele mobilierului de bucătărie nu se mai potrivesc, dar au un avantaj mare, le poți recondiționa. Se pot vopsi foarte rapid cu pistolul de vopsit de un vopsitor.

Vopsire fatete usi MDF

Vopsire fatete usi mdf cu pistolul de vopsit

Vezi câteva idei despre cum poate sa arate fațadele de uși vopsite

Fatete usi vopsite mdf lucios

 

Fatete usi vopsite mdf lucios

Modele fatete usi mdf vopsit lucios

 

Modele fatete usi mdf vopsit lucios

Vezi un exemplu de model de mobila la comanda cu fațete din MDF ondulat.

Mobila mdf vopsit cu fatete ondulate si lucioase

 

Mobila mdf vopsit cu fatete ondulate si lucioase

Mobila pe comanda cu fatete din mdf lucios pe galben

 

Mobila pe comanda cu fatete din mdf lucios pe galben

Mobila facuta pe comanda cu fete drepte din mdf - alb si negru

 

Mobila făcută pe comanda cu fete drepte din mdf – alb si negru

Care este diferența între o bucătărie ieftina și una scumpă.

Într-o bucatarie ieftina, tot ce s-a băgat în ia, de la feronerie și pana la pal sunt de slabă calitate, ceea ce însemna că, are o durată de viață de maxim 5 ani – cu indulgență, în schimb, o bucatarie dintr-un material tare, cu o grosime de minim 19 mm, cu o combinatie a palului cu MDF, te poate duce minim 12 ani.

Reține: costul unei bucatarii este direct proporțională cu costul materialelor utilizate.

Materialele cele mai scumpe la o bucătărie sunt accesoriile, feroneria și fațetele de uși.

Balamalele , încuietorile, mânerele și alte elemente ale mobilierului, cu excepția șuruburilor  sunt foarte scumpe. De exemplu, mecanismele BLUM costa de 10-20 ori mai mult decât mecanismele obișnuite, deși îndeplinesc aceleași cerințe.

În concluzie: puteți găsi accesorii și mecanisme pentru mobila de bucătărie la preț accesibil – evident, doar după ce va-ți sfătuit cu tâmplarul care va executa mobila, deoarece el știe cel mai bine care produse sunt mai rezistente.

În întreaga lume se fabrica pal, cu aceeași tehnologie, dar produsul final al diverșilor producător poate să difere printr-o calitate mai slabă. Diferența intre un PAL de calitate și unul slab, se diferențiază prin: Pal-ul de calitate este mai dens ( mai tare)..

Reține: mobila pe comandă nu trebuie să aibă grosimea pal-ului mai mică de 18-19 mm.

Bucătărie scumpe se distinge prin calitatea muncii. Când cumpărați o mobilă de bucătărie, acordați mare atenție îmbinărilor, articulațiilor, uniformității linilor. În bucătăriile scumpe, compartimentele dulapului sunt groase, confecționate din materiale foarte bune.

Semnele bucătăriilor lucrate ieftin

 • Marginile canturilor sunt prost lipite și te zgârie la mana .
 • Nu se folosește pal de buna calitate, fără luciu și cu defecte vizibile ale plăci.
 • Sunt zgârieturi pe mobilă care sunt corectate cu ceară.
 • Ușile confecționate dintr-un material slabă calitate.
 • Defecte de asamblare și incoerent montat.

O atenție deosebite trebuie acordată blatului.

De fapt, calitatea blatului, în general, se determină prin materialul din care este confecționat. De obicei, laturile cele mai folosite sunt din PAL, Lemn, Plastic. O bucătărie scumpă are întotdeauna ori un blat făcut din beton și placat cu mozaic sau diverse materiale, o un blat din piatra naturala sau lemn masiv..

La fel de important pentru a determina calitatea mobilei – cât de ieftina sau scumpă este –  sunt armaturile ( ceea ce face mobila să fie închegată bine).

Principalele diferențe dintre bucătăriile cu bugete reduse și cele scumpe.

Materialul și montajul

Trebui să reții că , în mare majoritate, calitatea nu se determină de fiecare data cu cuvântul ”scump”, nu contează numai valoarea materialelor din care este făcută mobila, ci reputația fabrici care a confecționat mobilierul. Gândește-te la 2 lucruri: cumperi o mașină noua din germania, dar ea este asamblată de o altă fabrică, din China, ce tip de mașină este? Ieftină sau scumpă?

Degeaba ți-ai făcut o mobilă scumpă, dacă cei care ți-o montează se poartă cu mobilierul precum la sapă, o trântește și o zgâlțâie de îi ies ”muci” 🙂

De obicei, bucătăriile scumpe sunt făcute din material de 18-19 mm, în fabrici cu utilaje moderne.

Dacă bucătăria ta este  făcută într-un ”garaj”, din materiale ieftine, o să te coste mult mai ieftin, deoarece costurile cu producția și oamenii sunt mult mai ieftine.

Reține, de obicei, firmele mici, acelea care lucrează din garaj, cum le numesc eu, au mai mare atenție la procesul de executare a mobilierului și te sfătuiesc mai bine despre ce materialele sa alegi pentru mobilierul tău, deoarece ei țin la clienți, pentru că aceștia lucrează, în general, prin recomandări.

Calitate și garanție?

La o mobila scumpa, garanția trebuie sa fie extinsa. Garanție trebuie să primești pentru toate accesoriile cu care este înzestrată mobila + garanție pe montaj, deoarece este o etapă diferită.

Dimensiunile dulapului de bucătărie

Desigur, dimensiunile sunt calculate în momentul în care firma care îți execută mobila la comanda îți măsoară lungimea și lățimea peretelui unde va fi montată acesta. Dar mai jos o să îți dau câteva scheme ca să-ți faci și tu o idee despre ce să ceri firmei și ce calcule să-ți faci.

Dimensiune  generale mobila pe colt

Dimensiune generale mobila pe colt

Dimensiuni generale mobila în linie

Dimensiuni generale mobila în linie

Ce sort să adaug la bucătăria mea?

Dimensiuni sort bucatarie

Înainte de toate trebuie să stii următoarele:

Dimensiunile corecte ale sortului de bucătărie sunt între 45 și 50 cm. Măsurătoarea se face din blatul de bucătărie până corpul de bucătărie suspendat.

Reține! NU te apuca de făcut șortul de bucătărie până nu ai văzut câteva poze și videoclipuri cu idei. (Înscrie-te aici, dacă încă nu ai făcut-o, și o sa primești peste 200 de imagini și 150 de videoclipuri idei de cu mobila făcută la comanda) .

Cei mai mulți care au creat sortul după capul lor, au avut cel mai mare eșec, deoarece sortul de bucătărie nu se combina deloc cu mobila de bucătărie.

Cum să determini lățimea și înălțimea dulapurilor suspendate de bucătărie pentru a le accesa ușor?

Удобство использования кухонной мебели

Usurinta in a utilizat mobilă din bucatarie este primul semn al unei utilizari placute și funcționale, care te va incanta.

Reține! Cu cat sunt mai înguste, cu atat costul mobilierului scade. Nu cred ca te intereseaza sa ai dulapurile suspendate prea late, deoarece ți-ar fi greu să le utilizeze si să ajungi la produsele din dulap.

Lățime corpurilor suspendate

Ergonomia în bucătărie mai presus de toate

De obicei,  standardele dulapurilor de bucătărie sunt cu aproximativ 30 cm mai mic decat lățimea blatului. De ex: cand stai cu fata la dulap, distanta intre fata ta și dulap trebuie sa fie în jur de 30 xm

Înălțime de montare a corpurilor suspendate

Înălțime corpurilor suspendate sunt determinate de rafturi. De ex, O persoana de 150-174, trebuie sa ajunga cu succes fără prea mare efort la raftul din corpul de bucatarie suspendat.

Bucătărie la comandă

FFl2LdiZnJIJ8shGrfYC74UUaA0el3bOfDzmoa th0gbApUq yB 19 dubw8UkgWieoM3n4xAKum7 yL7xJp NGUB6ac3zEH6b9kg3yGWeYI q3lpy Fo

Высота кухонных шкафов

Șinele pentru suspendarea dulapurilor de bucatarie – Avantaje și Dezavantaje

Instalarea necorespunzătoare a dulapurilor în bucătărie poate duce la astfel de consecințe.

Sunt 2 tipuri de fixare a mobilierului pe perete

Agățătoare de colț – un stil foarte vechi și cred că nu se mai folosește, dar trebuie să-l cunoști, pentru a nu fi pacalit.

Dulapurile se fixează colțar prins în perete pe colțurile fiecărui dulap.

Sinele de fixareCel mai benefic, stabil și puternic sistem de prindere a mobilierului

4-1.jpg.pagespeed.ce.i12ElSjpm2

Ce este foarte important de precizat la acest sistem de prindere.

 • Sina este foarte puternică și stabilă, deoarece se prinde în mai multe șuruburi cu diblu in perete
 • Cu ajutorul, șinei se pot regla dulapurile foarte drept
 • Montarea dulapurilor suspendate se face foarte ușor, deoarece pe colțurile dulapului este montat un sistem de prindere tip carlig
 • Cu acest sistem, montarea se face foarte rapid și simplu.

Reține, acesta sină se montează doar la boloboc sau cu laserul de nivel.

Ce trebuie să știi atunci contactezi o firmă care îți creează mobila de bucătărie.

Interesează-te de câți ani este firma care vă creează mobilierul la comanda și dacă are un portofoliu creat. Acest aspect o face mai credibilă.

Nu uita ca sunt și firme noi, deschise de foști muncitori tâmplari, care sunt cei mai pricepui inj crearea de mobila.

Trebuie să se specifice în contract toate elementele  și componentele din care este creată mobila.

Este absolut necesar sa vi se dea schema detaliată a  mobilierului. În anexa contractului trebuie specificat clar dimensiunile și numele accesoriilor. În plus, schița trebuie să aibă semnătura managerului care a  realizat proiectul de design al bucătăriei tale și trebuie atașată la contract.

Garanția trebuie să se acorde nu doar pentru calitatea mobilierului, ci și pentru montarea acesteia.

 • De ex: Plinta blatului nu este bine fixată, iar pe sub aceasta, poate intra apa, asta înseamnă umflarea blatului.
 • Balamalele se pot strica pe parcurs, iar dacă sunt unele de calitate, vei fi nevoit să dai bani in plus din buzunar pentru schimbarea lor.
 • Sina care este prinsă pentru agățarea corpurilor de bucătărie se pot desprinde dacă nu este fixată bine, ceea ce înseamnă alte costuri în plus dacă nu aveți garanție și pentru montaj.
 • …plus multe alte

În multe cazuri, firmele de mobila externalizarea montarea mobilierului, către alte firme care se ocupă cu montarea bucătărie. În multe cazuri sunt persoane fizice autorizate.

Reține ca durata de viata a mobilierului va depinde și de calitatea instalării.

Ce balamale să aleg? Vezi care sunt mai bune pentru mobila ta?

Pe piața exista un număr mare de soiuri de balamale, fiecare îndeplinește o anumita funcție pentru mobila ta.

De exemplu, nu poți monta ori ce tip de balama pentru ușile de colt – aici ma refer la mobilierul în L. În video următori, vei avea explicat toate tipurile de balamale și funcționalitatea lor, pentru a ști ce tip de balama sa alegi.

Am pus acest video deoarece balamale se schimba sistematic si, noi balamale apar,  care de fapt fac acelas lucru de la inventarea lor.

În acest video vei afla despre toate tipurile de balamale pentru mobila.

video
Vezi Modelel de balamale

 

Bucatarii la comanda prin cele mai noi reguli de executare.
Bucatarii la comanda prin cele mai noi reguli de executare.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

TamplarUniversal.ro
Enable registration in settings - general
Hide picture